Az embernek mindig lassítania kell egy kicsit, amikor kereszteződésekbe érnek, soha nem tudja, mi történhet. Mindig a legjobb, ha óvatos a volán mögött, a lámpák megváltozhatnak, vagy egy gyalogos vagy kerékpáros megsérülhet. Figyelmeztetni kell a fényeket, és ennek megfelelően kell mozognia. Az úton is folyamatos a forgalom, és minden gondatlanság balesethez vezethet.

A lassulás oka a kereszteződésekben a következő lehet:

Óvatosan közelítsen: Amikor egy kereszteződéshez közelít, és a lámpája zöld, akkor igaza van az útra. Ez azonban nem akadályozná meg a többi sofőrt abban, hogy működtesse a féklámpát. A kereszteződéseknél a lassítás óvatossággal közelíthető meg az úton.
Először a biztonság: A vezetésnél mindig a biztonságot helyezzük az első helyre. Egy impulzív mozdulat veszélybe sodorhatja mások életét. Legyen körültekintő és mentes a zavaró tényezőktől, mert soha nem lehet tudni, hogy mi történhet egy kereszteződésben, mivel a kereszteződéseken rengeteg olyan vakfolt jelenik meg, amelyek sebességgel fordulnak elő, és ez balesethez vezethet.
A lassítás a kereszteződésekben időt ad arra, hogy elolvassa és elemezze a forgalom mozgását és az útviszonyokat, és ennek megfelelően megtervezze a reakciót. Ha a másik utcáról közeledik egy jármű, akkor van ideje megtervezni és elhárítani a sérülés és a jármű károsodásának lehetőségét.
Csak ön felett van irányítása. Óvatosan és védekezéssel irányítsa saját biztonságát. Várja meg a környezetét, és ennek megfelelően tervezzen. Az életed múlhat rajta.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük